Stop hormonom, ki redijo!

Pridobivanje teže je pogosto povezano s prekomerno količino zaužite hrane, še posebno redilnimi prigrizki in sladkarijami, povečanim apetitom in z malicami pozno v noč. S prstom lahko pokažemo na številne krivce za te prehranske razvade, med njimi pa izstopata stres in hormonsko neravnovesje. Zato je treba ukrepati pri izvoru.

image

Kateri hormoni odločajo o naši telesni teži? Berite dalje za koristna priporočila, kako izgubiti odvečne kilograme s pomočjo hormonov. Naj bodo hormoni naši zavezniki, ne pa nasprotniki!

ŠČITNIČNI HORMONI

Ščitnica je žleza, ki proizvaja hormone za vzdrževanje optimalnega metabolizma. Ko sprošča manj ščitničnih hormonov, običajno začnemo pridobivati na telesni teži. Pogosto smo videti zabuhli in zatečeni, saj nam zastaja tudi voda v telesu. Občutek imamo, da smo zelo napihnjeni.

✔ Kaj storiti?

Za kuhanje uporabljajte jodirano sol (himalajska solna primer ne vsebuje joda), uživajte dobro skuhano hrano in se izogibajte surovi zelenjavi. Priporočamo tudi uživanje naravnih prehranskih dopolnil, ki bodo spodbudila ščitnico k boljšemu delovanju ter izločila odvečno vodo in toksine ven iz telesa. Prav v ta namen smo razvili TiroLux in WaterOut z XXL močjo.

STRESNI KORMON KORTIZOL

Kortizol je hormon, ki ga izloča nadledvična žleza v stresnih situacijah, kot so poškodbe, tesnoba, frustracije, medosebni konflikti in delovna preobremenjenost.

Glede na sodoben hiter tempo življenja in pomanjkanje časa za sproščanje smo konstantno pod stresom, ki vodi do stalno povišane ravni kortizola. Posledično se nam nabira maščoba predvsem okrog trebuha, saj je kortizol tisti hormon, ki najraje skladišči maščobo v obliki »birbauha«.

✔ Kaj storiti?

Potrudite se spati vsaj od 7 do 8 ur, vzemite si vsaj 15 minut na dan povsem zase ter se izogibajte hitri prehrani in alkoholu. Priporočamo vam tudi naravna prehransko dopolnilo, ki vam bo pomagalo uravnovesiti raven kortizola v telesu. V primeru pridobivanja kilogramov zaradi stresa je odlična pomoč AdrenaLux.

SPOLNI HORMON ESTROGEN

Hormon estrogen je pri ženskah ključnega pomena, saj med drugim skrbi za normalen menstrualni ciklus in za trdnost kosti. Povišana raven estrogena pa je sporočilo telesu, naj zadržuje maščobo zlasti tam, kjer bo kot zaloga energije prišla prav v primeru zanositve. Neravnovesje estrogena zato vodi do kopičenja kilogramov predvsem na bokih, stegnih in zadnjici.

✔ Kaj storiti?

Uživajte veliko svežega sadja in zelenjave ter se izogibajte alkoholu in hitri prehrani. Priporočamo vam tudi naravno prehransko dopolnilo, ki vam bo pomagalo izločiti odvečen estrogen iz telesa.  V ta namen smo razvili EstroLux.

»HORMON SUHIH« ADIPONEKTIN

Adiponektin je hormon, ki spodbuja kurjenje maščobe za pridobivanje energije, zato se ga je tudi prijelo ime »hormon suhih« Ko je raven tega hormona nizka, telo daje prednost shranjevanju maščobe, ne pa porabi. Študije so tudi pokazale, da imajo debeli ljudje izrazito nižjo raven adiponektina v primerjavi s suhimi.

✔ Kaj storiti?

Zaužijte več maščobnih kislin omega 3 ter veliko svežega sadja in zelenjave. Priporočamo vam tudi naravno prehransko dopolnilo, ki z rastlinskimi učinkovinami povečuje sproščanje adiponektina v telesu. Vrhunski izdelek za višanje ravni adiponektina je AdipoSlim z XXL močjo.

 

 

 

Izbrani izdelki za vas