Napovejte vojno pivskemu trebuhu!

Če ste velik ljubitelj hmeljskega napitka, obstaja velika verjetnost, da vam bo prinesel pivski trebuh. No, pivo pa ni edini povzročitelj pivskega trebuha. Poglejmo, kaj vse ga povzroča ter kako se ga učinkovito znebiti.

image

Pivski trebuh je trebuh, na otip nekoliko trden. Najposteje prizadene moške, v manjši meri tudi ženske. Eno od vlog za njegov nastank igra alkohol. Alkohol namreč povečuje kopičenje maščobnih oblog okrog pasu.

Zakaj?

Alkoholne pijače so precej kalorične, celoten presežek kalorij pa naše telo skladišči kot maščobne zaloge. Da ne govorimo o povečanem apetitu, ki ga prinaša pitje alkohol!

Ko pijemo alkohol, naša jetra najprej predelajo alkohol, šele nato se posvetijo metabolizmu maščob. Jetra zato zanemerjajo svoje druge naloge, kar privede do upočasnjenih procesov v našem telesu. Zato pogosto slišimo, da imajo tisti s pivskim trebuščkom zamaščena jetra.

Pivski trebuh raste tudi brez alkohola!

No, do zamaščenosti jeter in s tem pivskega trebuščka pa lahko pride tudi če ne pijemo alkohola. V tem primeru pivski trebušček nastane zaradi nezdravega načina prehranjevanja. Tiste omamne pice, mastni burgerji in bureki, iz katerih se olje kar cedi, so (glavni) krivec. Temu rečemo nealkoholna zamaščenost jeter.

Učinek na našem telesu je tudi v tem primeru podoben: okoli trebuha se začne kopičiti maščoba, ki ji pravimo visceralna maščoba. Maščoba, ki pomeni veliko nevarnost za naše zdravje.

Visceralna maščoba se nahaja pod mišicami in obdaja naše organe. Predstavlja visoko tveganje za bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen, visok krvni pritisk, kap, tudi različne vrste raka.

Kako v boj proti pivskemu trebuhu?

Žal boste vojno s pivskim trebuhom izgubili, če se boste v boj podali s trebušnjaki. Potrebno je zamenjati način prehrane, ki ne bo obremenjevala jeter in s tem prispevala k zmanjšanju trebuha.

Zdrava, neobremenjena jetra pomenijo:

  • konec povečanega obsega pasu
  • konec pridobivanja kilogramov in izgubo kilogramov
  • konec utrujenosti in izčrpanosti
  • konec upočasneje prebave.

Najboljši način za zaščito in regeneracijo jeter je izdelek Hepafar, ki učinkuje trojno:

  • jetra razstrupi in izloči vse toksine, ki jih obremenjujejo,
  • obnavlja regeneracijske sposobnosti jetrnih celic in
  • daje zaščito jetram