Strokovnjaki svarijo: preobremenjena jetra postajajo “epidemija”! Kakšni so znaki in naravne rešitve?

Nealkoholna preobremenjenost jeter postaja resen epidemiološki problem. Raziskave so pokazale, da za to težavo trpi že 20-30% prebivalstva. Ker pa so preobremenjena jetra tesno povezana z nastankom sladkorne bolezni tipa 2, trebušno debelostjo in hipertenzijo, se nam ne obeta preveč svetla prihodnost.

Preobremenjenost jeter poškoduje jetra, onemogoča jim odstranjevanje toksinov in proizvajanje žolča, ki je pomemben pri prebavi. Ko jetra ne zmorejo več učinkovito opravljati svojega dela, je vaše telo podvrženo tveganju za nastanek še dodatnih težav.

Prepoznajte simptome

Preobremenjena jetra so zelo tiha nadloga, saj jih pogosto ne spremljajo nobene bolečine.

Vseeno pa bodite pozorni na naslednje simptome:

  • kopičenje trebušne maščobe,
  • visoka raven holesterola,
  • izčrpanost,
  • pomanjkanje energije,
  • prebavne motnje.

Najpomembnejša terapija za preobremenjena jetra je zdrava prehrana

Prehrana primerna za preobremenjena jetra je zelo raznovrstna. Obstaja veliko seznamov, kaj bi morali jesti in čemu bi se morali izogibati.

Preverite najnovejši in najnatančnejši seznam živil, kjer boste našli napotke, kaj jesti in česa ne, če so tudi vaša jetra preobremenjena.

Včasih samo pravilna in zdrava prehrana ni dovolj!

Sprememba prehranjevalnih navad jetrom pomaga in jih varuje, vendar v večini primerov to ne zmanjša škode, ki je bila že storjena, še posebej, če imate tudi kakšen kilogram preveč. Prav zato vam priporočamo, da v svojo prehrano vključite naravna prehranska dopolnila, ki vam bodo pomagala pri regeneraciji jetrnih celic.

Tudi Boštjan je preizkusil naravne izdelke, česar ne obžaluje

“Najprej kakšnih 8, morda 10 tednov nisem opazil nobene spremembe in sem skoraj obupal. Zelo sem vesel, da sem vztrajal! Po tem obdobju sem čudežno, čez noč opazil spremembe.

Kar naenkrat po vrnitvi iz službe domov nisem več občutil utrujenosti. Kadarkoli sem imel voljo in energijo, da sem se lahko igral s svojimi otroki. Začel sem hujšati, zmanjšal pa se mi je tudi obseg pasu.

Odkar uporabljam Hepafar, od začetka januarja, sem izgubil že – verjamete ali ne – 8 kilogramov! Sedaj lahko oblečem hlače, ki sem jih hranil v omari, za vsak primer, če morda kdaj shujšam. Verjemite mi, da sem jih hranil že kar nekaj časa, saj so sedaj že skoraj iz mode!”

                                                                                                         - Boštjan U.

Hepafar - rešitev za preobremenjena jetra z več kot 600.000 zadovoljnimi uporabniki.

  • vsebuje fosfolipide, ekstrakt artičoke in pegastega badlja ter vitamin E,
  • spodbudi razstrupljanje jeter,
  • pomaga pri regeneraciji jeter, okrepi jetrne celice in izboljša njihovo delovanje,
  • pomaga zmanjšati maščobne obloge okoli pasu,
  • uredi prebavo in zmanjša napihnjenost.

*[Rezultati se lahko pri posameznikih razlikujejo. Za uspešno hujšanje sta pomembna uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog.]

Izbrani izdelki za vas