Zakaj se pozimi zredimo?

Ste tudi vi opazili, da ste med letošnjo zimo pridobili kakšen kilogramček? Zima je še dolga, zato je velika verjetnost, da se to še zgodi. Razkrivamo, kaj je glavni razlog za te zimske kilogramčke in kako se jih znebiti!

image

Ste vedeli, da obstaja znanstvena razlaga, zakaj se pozimi zredimo?

Razkrivamo glavne razloge za zimske kilograme.

Razlog št. 1: Pripravljamo se na »zimsko spanje«

Sproščeni zimski večeri na kavču s skodelico vroče čokolade ... Tako kot medvedi imamo tudi ljudje svoje "zimsko spanje" ali zimski počitek. Pozimi se nagonsko skrivamo pred mrazom, kar je eden od možnih razlogov za nabiranje kilogramov. Znanstveniki ocenjujejo, da pozimi zaužijemo približno 200 dodatnih kalorij na dan.

Razlog št. 2: Proizvajamo več hormonov spanja

Pozimi je dan krajši, zato smo dnevni svetlobi izpostavljeni bistveno krajši čas. Pomanjkanje naravne svetlobe lahko negativno vpliva na sintezo telesu lastnih hormonov, še posebej hormonov spanja. Raven melatonina, ki nadzoruje naš bioritem,  se pozimi poveča, kar povzroči zaspanost in povečan apetit.

Razlog št. 3: Pomanjkanje gibanja

Če tudi na splošno niste pretirano telesno aktivni, se prav gotovo pozimi gibljete še manj. Ob hladnem vremenu namreč toliko težje zapustite zavetje toplega doma.

Kako se znebiti kilogramov, ki so se nabrali pozimi?

Kar brez panike - ste pridobili nekaj dodatnih kilogramov? Pa kaj potem! Z nekaj truda se jih boste znebili, a nikar se ne obremenjujte, saj bo sicer vse samo težje.

Izogibajte se ekstremnim dietam – dieta, ki telesu ne zagotovi dovolj energije in potrebnih hranil, je lahko škodljiva in nikakor ne omogoča dolgoročnih rezultatov.

Jejte zdravo – izogibajte se mastni, ocvrti hrani in hrani, ki je polna ogljikovih hidratov.

Poskrbite za več gibanja – pojdite na sprehod, obiščite sosednji hrib, namesto z dvigalom se peš povzpnite po stopnicah, peljite se s kolesom namesto z avtom. Že to bo dovolj, da boste opazili manjšo spremembo.

Svoj trud pa še dodatno okrepite z naravnimi prehranskimi dopolnili in poskrbite, da se boste od odvečnih zimskih kilogramov poslovili še hitreje.

Paket Misija raven trebuh je kot nalašč za hitro in učinkovito odpravljanje zimskih kilogramov. Napitek WaterOut EXTREME vam bo pomagal odplakniti toksine in odvečno vodo iz telesa ter pospešil vaše hujšanje. S kapsulami Hepafar forte pa boste očistili in okrepili svoja jetra, kar bo spodbudilo kurjenje maščob in vam pomagalo, da lažje dosežete želeno težo.

Stopite na pot do zdravega in zadovoljnega življenja! Svetovalnica za boljše počutje Sensi Vital ponuja brezplačne meritve in osebno svetovanje. Za več informacij in prijavo kliknite TUKAJ »

Izbrani izdelki za vas

CELOSTNA REŠITEV
-54%
Akcijska cena 32,99 € Redna cena 71,99 €
Ogled izdelka